Mihaela Simina

Mihaela Simina este licențiată în istorie, specializarea relații internaționale. Este coautoare, alături de Adrian Cioroianu, a volumelor Maria a României. Regina care a iubit viața și patria (2015), și Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate și credință (2016), ambele apărute la editura Curtea Veche Publishing, parte din colecția Regii și Reginele noastre; editor al albumului Regina Maria. Flori de portocal, Libris Editorial, Brașov, 2018; autor al volumului Accent pe istorie I, Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2018; autor al volumului bilingv româno-francez pentru copii Henri Mathias Berthelot. Prietenul României, Libris Editorial, Brașov, 2019, autor al volumului „Set. Acțiune! România construită”, editura Creator (grup Libris), Brașov, 2020.

În perioada august 2016 – mai 2017 a realizat rubrica Accent pe istorie® la postul Radio France Internationale România (http://www.rfi.ro/tag/accent-pe-istorie), iar în prezent este autoare a rubricii Accent pe istorie®  în săptămânalul Dilema Veche (https://dilemaveche.ro/tag/ accent-pe-istorie) și colaboratoare a revistei Historia (https://www.historia.ro/autor/mihaela-simina).

Coprezentator, coautor comentariu și scenariu serial documentar (10 episoade) România construită, Casa de Producție TVR, realizator Alexandru Munteanu.

Afișez toate cele 2 rezultate