Cornel C. Mărculescu

 

Cornel Constantin Mărculescu (născut la 13 ianuarie 1975 la Târgoviște, județul Dâmbo­vița) este profesor la Școala Gimnazială „Dora Dalles” din Bucșani, județul Dâmbovița.

A absolvit în anul 1997 Facultatea de Științe Umaniste, Specializarea Istorie-Geografie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Masterand al aceleiași facultăți în anul 2001 (specializarea Unitatea Istoriei Europene). Este doctor în istorie din anul 2015, cu teza intitulată Generalul Toma Dumitrescu (1877-1936) – personalitatea, cariera militară și activitatea diplomatică, sub coordonarea prof.univ.dr. Ion Stanciu, susținută la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Este membru al mai multor asociații ştiinţifice: Academia Româno-Americană de Arte și Științe, California, S.U.A.; Asociaţia de Balcanistică şi Slavistică din România; Asociația Română pentru promovarea Valorii; Memorialul Ocnele Mari; membru în Biroul Executiv al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Este în structurile de conducere ale unor asociații și fundații: vice-președinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița; vice-președinte al Societății de Științe Istorice din România, filiala Dâmbovița; director al filialei Dâmboviţa a Fundaţiei Culturale Traian Tr. Cepoiu din Ceraşu, jude­ţul Prahova; director/redactor al cotidianului on-line Chindiamedia; redactor asociat al Revistei Eroica.

A participat la 32 de sesiuni științifice naționale și 15 sesiuni științifice internaționale.

A publicat 3 lucrări (în calitate de autor, editor, colaborator) și peste 80 de articole și studii în reviste de specialitate și în volume ale unor manifestări științifice și academice, cu participare națională și internațională.

Afișez toate cele 2 rezultate